ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναπληρωτής Διευθυντής 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας / Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών / Μετεκπαιδευθείς εις Royal Brompton Hospital / Imperial College University, St Thomas Hospital, London, UK / Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Kλινικής Ανοσολογίας / Επιστημονικός συνεργάτης του Δ.Θ.Κ.Α.Υγεία

Ιατρείο: Αγίου Τρύφωνος 3 & Γούναρη 41, Άνω Γλυφάδα 

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΡΙΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Οι ρινικοί πολύποδες είναι μια κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από

  • συμφόρηση,
  • ανοσμία,
  • αγευσία,
  • κακή απόπνοια.

Είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο ασθενείς να χειρουργούνται τρεις και τέσσερις φορές προσπαθώντας να θεραπεύσουν αυτήν την πραγματικά βασανιστική κατάσταση θεωρώντας ότι ο πολύποδας είναι η αιτία των συμπτωμάτων. Στην ουσία αυτό που ισχύει είναι ότι οι ρινικοί πολύποδες είναι το αποτέλεσμα, η παρενέργεια του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα.

Η αιτία είναι η φλεγμονή και ως εκ τούτου αυτή είναι που θέλει αντιμετώπιση.

Ο πιο σύγχρονος τρόπος είναι η αντιφλεγμονώδης αγωγή, η οποία συνίσταται στη χορήγηση τοπικών στεροειδών και αζιθρομυκίνης.

Η χειρουργική αντιμετώπιση έχει θέση στην αντιμετώπιση, αλλά εφόσον έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια της συντηρητικής αγωγής ή η απεικόνιση των παραρρινίων κόλπων είναι ιδιαίτερα θορυβώδης. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η αντιφλεγμονώδης αγωγή έπεται της χειρουργικής.

Footer logos 1
Footer logos 2
Footer logos 3